Välj en sida

Jag läste på idg.se att NetOnNet släppt en ny mobilapp och en ny mobilwebb. Givetvis kliade det i fingrarna att testa den. Jag satte mig ner i 10 minuter och testade appen och webbsidan för att se om jag kunde hitta några problem.

Jag kontrollerade recensionerna av appen för att se om det fanns några insteg till felområden. Det fanns kommentarer om att den var seg och om en del småproblem, så jag valde ut tre mobila enheter att testa på. Samsung Galaxy Note (stor skärm och ganska snabb), Apple Ipad 2 och Samsung Galaxy Mini (liten skärm och långsam).

Jag började med Apple Ipad 2 och kollade på appen och blev förvånad när jag inte hittade den men tydligen var det så att det var en Iphoneapp. Så när den var nedladdad fick jag givetvis köra den i Iphoneläge, vilket gjorde att alla texter och ikoner blev suddiga och otydliga (vilket är vanligt). Produktbilderna var dock tillräckligt högupplösta.

Suddig text på Apple Ipad 2

Råkade även upptäcka att när jag surfade in på lagerstatussidan för en produkt som utgått kom en text upp som innehöll felkodad HMTL, vilket gjorde att HTML-taggarna syntes i texten, inte så tjusigt.

Utskriven HTML i lagerstatusdialogen

Näst på tur stod Samsung Galaxy Note där appen flöt på något segt men överlag fungerade bra.

Sist och även minst testades appen på Samsung Galaxy Mini där appen gick väldigt långsamt. NetOnNet loggan i början på appen visades på en snabb anslutning i nästan 20s innan man kom in till appen, vilket får anses som väl långsamt.

NetOnNet-loggan som syntes i nästan 20s innan appen startade

Till sist kontrollerades även de mobilawebbsidorna på de tre enheterna, vilket verkade fungera väl förutom på Samsung Galaxy Mini. Den hade lite grafiska problem där vissa element inte riktigt hängde med. Bland annat fanns det en laddindikation som stannade kvar även då listan som hämtats var färdigladdad (på den mobilen såg den ut som en grå prick).

Laddindikator stannar kvar på Samsung Galaxy Mini

Överlag under det här korta testet verkar NetOnNet ha en väl fungerande app och webbsida men jag anser att det är de små detaljerna som gör helhetsintrycket för en sida ska vara perfekt.

Alla bilder: